Pages Menu
Categories Menu

lid worden

_

Wil je graag op langere termijn iets betekenen binnen den Dreihoek, dan kan je overwegen om officieel lid te worden. Het gewicht dat een buurtvereniging als de onze bij de Stad Antwerpen of het district Borgerhout in de schaal kan leggen wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het aantal leden. Zo kunnen we ‘officieel’ aantonen dat we een groot deel van de bewoners vertegenwoordigen. Bovendien worden de subsidies ook bepaald op het aantal leden, en hoe meer subsidie, hoe goedkoper de kosten van de activiteiten zijn voor onze buren. In alle opzichten de moeite waard dus!

Hou er wel rekening mee dat er enkele voorwaarden aan vast hangen. Zo ben je als lid verplicht jaarlijks aanwezig te zijn (of je te laten vertegenwoordigen dmv een volmacht) op onze algemene vergadering. Tijdens deze vergadering worden de financiën goedgekeurd, de bestuursleden (her)verkozen en nog enkele andere formaliteiten uitgevoerd waar een vzw aan moet voldoen. Verder zouden we het ook fijn vinden als je op (één van) de andere vergaderingen aanwezig zou kunnen zijn en/of je een actieve rol wil spelen binnen ons buurtkomitee.

Nog even voor de duidelijkheid: je bent zeker niet verplicht om lid te zijn/worden om naar onze vergaderingen te komen of een activiteit te organiseren. Dit is voor iedereen en altijd vrijblijvend!

Voor verdere informatie kan je je steeds wenden tot de raad van bestuur via dit contactformulier.

Captcha:
12 + 9 =