over ‘den Dreihoek’

De bewonersgroep ‘den Dreihoek’ staat al meer dan 30 jaar garant voor fijn wonen en leven in de wijk. Door middel van sociale activiteiten als een straatbrunch, een koers, een rommelmarkt en nog zoveel meer, zorgt den Dreihoek voor een levendige buurtsfeer waar iedereen van kan genieten. Naast deze activiteiten met en voor de buren, werkt den Dreihoek ook aan een (verkeers)veilige buurt en mooie en propere straten. Dit alles kan besproken worden op de buurtvergaderingen …

De kernbuurt waar den Dreihoek actief is omvat de Dodoensstraat, Van Geertstraat, Tuinbouwstraat, Ketsstraat, Van Leentstraat en deel van de Carnotstraat, Turnhoutsebaan, Kroonstraat en Provinciestraat. Voor sommige activiteiten is de werking breder.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen op (één van) onze activiteiten en vergaderingen! Iedereen is welkom!

foto: Krugerplein en Peperbus

Wil je graag op langere termijn iets betekenen binnen den Dreihoek, dan kan je overwegen om officieel lid te worden. Het gewicht dat een buurtvereniging als de onze bij de Stad Antwerpen of het district Borgerhout in de schaal kan leggen wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het aantal leden. Zo kunnen we ‘officieel’ aantonen dat we een groot deel van de bewoners vertegenwoordigen. Bovendien worden de subsidies ook bepaald op het aantal leden, en hoe meer subsidie, hoe goedkoper de kosten van de activiteiten zijn voor onze buren. In alle opzichten de moeite waard dus!

Hou er wel rekening mee dat er enkele voorwaarden aan vast hangen. Zo ben je als lid verplicht jaarlijks aanwezig te zijn (of je te laten vertegenwoordigen dmv een volmacht) op onze algemene vergadering. Tijdens deze vergadering worden de financiën goedgekeurd, de bestuursleden (her)verkozen en nog enkele andere formaliteiten uitgevoerd waar een vzw aan moet voldoen. Verder zouden we het ook fijn vinden als je op (één van) de andere vergaderingen aanwezig zou kunnen zijn en/of je een actieve rol wil spelen binnen ons buurtkomitee.

Nog even voor de duidelijkheid: je bent zeker niet verplicht om lid te zijn/worden om naar onze vergaderingen te komen of een activiteit te organiseren. Dit is voor iedereen en altijd vrijblijvend!

Voor verdere informatie kan je steeds een email sturen naar info@dendreihoek.be.

Maatschappelijke zetel

vzw den Dreihoek
Dodoensstraat 16
2140 Borgerhout

Ondernemingsnummer: 421.459.456

Bankrekening:
IBAN BE96 4131 1483 3105
BIC KREDBEBB

info@dendreihoek.be

Bestuursleden

Naam Functie Telefoon Straat
Gaëlle Devos voorzitter 0486 40 03 57 Dodoenstraat
Eric Joris externe contacten 0479 76 32 34 Woonerf en Erasmussteeg
Nele Augustyns penningmeester 0497 03 21 00 Van Geertstraat
Enrica Camporesi events 0485 48 71 58 Van Leentstraat en Kroonstraat
Laura Bergans grafisch ontwerp 0484 96 04 99 Tuinbouwstraat
Jolijn Neels secretaris 0497 73 78 09 Ketsstraat
Griet Vermeesch website 0495 36 44 95 Van Leentstraat

Onkosten

U kan onderstaand formulier gebruiken om uw onkosten in te brengen.

Onkosten nota in pdf formaat

Onkosten nota in excel formaat

Statuten